Vse, kar morate vedeti o drifting pnevmatikah

Kaj so drifting pnevmatike?

Drifting je šport, ki od voznika zahteva vožnjo z relativno visoko hitrostjo, medtem ko je v ovinkih dovoljeno, da pnevmatike zdrsnejo in podrsavajo na relativno velikih razdaljah. Vendar je ta šport dokaj neusmiljen in precej obrablja običajne pnevmatike. Zato je svet izumil posebne drifting pnevmatike, da bi na tem področju prišlo do napredka.

Najboljše drifting pnevmatike imajo navadno plitvo in skoraj nepokrito obliko tekalne plasti, s širokimi utori, močnimi središči in trdno vulkanizirano gumo, ki zagotavlja moč in trpežnost. Ko drifting postane dnevna norma za dirkače, kot ste vi in jaz, lahko redne pnevmatike nehajo zadostovati vplivom okolja in pritiskom ter ne zagotavljajo zahtevane zmogljivosti. Zato so pnevmatike, ki so še posebej optimizirane za drifting, nujen element vaše strategije, če želite v tem športu požeti uspeh.

Pnevmatike za drifting, edinstvene in ekskluzivne kot se morda zdijo, ni tako težko najti, vendar je najtežji del iskanja najti pnevmatiko, ki bo zagotavljala največjo zmogljivost in obstojnost. Kmalu vam bomo razkrili pet blagovnim znamk drifting pnevmatik, ki jih imamo najraje.

Katere vrste pnevmatik se uporabljajo pri driftingu?

Zagotovo ne običajne. Na splošno je potrebno posegati po pnevmatikah, ki imajo širok in agresiven vzorec tekalne plasti. Te so ponavadi v obliki črke V ali s širokimi in globokimi vzorci in utori. Središčnica je običajno modificirana tako, da prenese več tlaka in pritiska ter je odporna proti požaru in škodi, ki jo povzroča prekomerna toplota. Bočnice so običajno okrepljene, da zagotavljajo trdnejši oprijem na tleh in zmanjšujejo trenje.

Pnevmatike na hrbtni strani, t.j., tiste, ki dejansko plujejo, imajo ponavadi manj prostoren plašč, včasih pa ga sploh nimajo. To omogoča enostavno manevriranje, zmanjšuje trenje in toploto ter omogoča manjše trenje s podlago.

Poleg vzorca tekalne plasti igra pomembno vlogo tudi vzdržljivost. Drifting lahko zmanjša vzorec tekalne plasti pnevmatik in lahko škodi materialu. Prepričajte se, da je guma, ki jo uporabljate, bila posebej oblikovana za čim večjo odpornost na zunanje faktorje, pritisk in toploto.

Katere velikosti pnevmatik so primerne za drifting?

Vsaka velikost, ki je prilagojena vašemu vozilu, bi morala zadostovati. Vendar pa je za drifting izkušnjo vrhunske kakovosti najbolje poseči po pnevmatikah, ki so širše in imajo nižji profil. Drifting dirkači potrebujejo širše pnevmatike, saj le-te zagotavljajo boljši oprijem in več oprijemne površine. To je priporočeno za uporabnike, ki želijo ohraniti stabilnost avtomobila. Pnevmatike nižjega profila zmanjšajo silo, ki jo potrebuje avtomobil, da proizvede navor, ki jih poganja.

Poleg tega je navadne pnevmatike ponavadi treba prilagoditi vašim potrebam. Če ciljate na večji pospešek, se najbolje obnesejo ožje in manjše pnevmatike. Za doseganje najvišje hitrosti pa so najustreznejše visoke pnevmatike.

Pomembno je tudi, da pnevmatike ustrezajo vašemu vozilu. Ne kupujte pnevmatik, ki so dobre za drifting, ampak neustrezne za vaše vozilo. Priporočamo, da izberete tiste, ki so vam najbolj všeč.

Ali drifting lahko škodi pnevmatikam?

Drifting lahko obrablja pnevmatike, kar slabo vpliva zlasti na njihove vzorce tekalne plasti in zmogljivost. Drifting lahko privede do obrabe vzorcev tekalne plasti in utorov, ki so sprva globoki in obetavni, nato pa postanejo obrabljeni in plitvi. Zato je treba kupiti pnevmatike, ki imajo plitve vzorce, da bi na tak način zmanjšali stopnjo trenja in se izognili prekomernemu kontaktu s podlago.

Drifting lahko povzroči tudi prekomerno segrevanje pnevmatik, kar lahko privede do taljenja in dima ali celo zaneti požar. Pnevmatike, ki so narejene iz materiala, odpornega na vročino, so najboljše in najbolj varne za drifting. Za doseganje kar najkvalitetnejše izkušnje, priporočamo nakup pnevmatik, ki so bile posebej izdelane za drifting.

Kje lahko nabavite drifting pnevmatike?

Iskanje drifting pnevmatik prek spleta poteka hitro in enostavno. Obstajajo številne spletne strani, kjer lahko kupite nove in rabljene drifting pnevmatike. Vendar pa je težavno najti dobro blagovno znamko. Zavedamo se, da v primeru investicije ogromno časa in denarja, mora izdelek biti visoke kakovosti.

S tem namenom smo sestavili seznam petih najboljših blagovnih znamk drifting pnevmatik.

Drifting pnevmatike Falken:
Pnevmatike Falken so na trgu že od leta 1983 in zelo majhna verjetnost je, da je njihov 35-let trajajoči uspeh le golo naključje. Pnevmatike Falken so sinonim za rast, razvoj in spremljanje globalnih trendov, kar so vedno dosegale z odliko.
Drifting pnevmatike Falken imajo odličen vzorec dezena tekalne plasti, ki se ne bo tako hitro obrabil. Njihova tehnologija je neverjetno inovativna, kar nas sploh ne preseneča.

Drifting pnevmatike Federal:
Drifting pnevmatike Federal so dvajsetkrat boljše od vseh pnevmatik, ki obstajajo na trgu, in kmalu boste vedeli, zakaj. Te pnevmatike imajo večjo stabilnost in trdnejši oprijem, saj so njihove bočne stene trdne in obstojne.
Modeli tekalne plasti so zasnovani tako, da zagotavljajo največjo učinkovitost in so večinoma v obliki črke V. To nam je bilo izredno všeč in prepričani smo, da bo tudi vam.

Drifting pnevmatike Kenda:
Kenda pomeni "rojen iz čiste vode" in ko gre za ponujanje čistosti in ekskluzivnosti, so pnevmatike Kenda zagotovo prav to. Ponujajo namreč široko zbirko pnevmatik, ki jih je mogoče optimizirati za zahteven drifting. Imajo izjemno edinstven vzorec tekalne plasti in odličen oprijem na cesti.

Drifting pnevmatike Nexen:
Pnevmatike Nexen obstajajo že kar dolgo, njihova 71-letna tradicija pa jih je prilagodila do te mere, da z lahkoto pometejo s konkurenco. Njihova linija drifting pnevmatik vsebuje široke in linearne vzorce, globoke lamele in središčno moč, ki je tako obetavna kot izgleda, pohvali pa se lahko tudi z vzdržljivostjo, ki zagotavlja odlično zmogljivost pnevmatik.

Drifting pnevmatike Dunlop:
Seveda, kako bi jih lahko pozabili? Drifting pnevmatike Dunlop so morda edine, ki jih poznamo že nekaj časa, za to pa obstaja tudi dober razlog. Te pnevmatike so opremljene z edinstvenimi in odličnimi vzorci tekalne plasti, ki zagotavljajo zanesljiv in varen oprijem na cesti in so narejene iz materiala, ki zmanjšuje obrabo, kar jim nudi zaščito pred neusmiljenim drgnjenjem ob asfalt. 

Naročite se na naše novice

Odgovorite na: {{replyComment.author}}
Vsa polja so obvezna
Komentar je bil uspešno poslan

Navzgor