Izbrani kriteriji

Pnevmatike za Terenci / SUV / 4x4

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje


Pokaži vse

Označevanje EU

do

Prodajalec


Dodatne Možnosti

Zasnove

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene


Kako najti najboljše gume 4x4 off road

Če iščete nove off road gume za vaše vozilo, potrebujete kvalitetno spisan vodič, ki vam bo pri tem pomagal. Off road pnevmatike so na trgu namreč zelo pogost pojav; na voljo so številni modeli od različnih proizvajalcev. Na tej točki obstaja več načinov, kako se spopasti z nalogo; lahko prosite prijatelje, da vam svetujejo, morda celo obiščete lokalnega distributerja, lahko pa primerjate cene pnevmatik na internetu. Vendar se ne čudite, če boste prejeli nasprotujoče-si nasvete!

Med svojim iskanjem boste naleteli na različne pnevmatike za 4x4 vozila, vključno z modeli, primernimi za avtocesto, visokokakovostne oblikovalske ponudbe in še veliko več. Kako potemtakem vedeti, katere gume za terenska vozila so najprimernejša izbira? Praviloma velja, da lastniki starejših terencev radi izberejo 4x4 gume brez tračnic za terenska vozila. Le-te so popularna izbira iz številnih razlogov: en izmed poglavitnih je ta, da pnevmatika v primeru preboja ne pušča tako hitro, kar vam pomaga, da obdržite nadzor nad vozilom, kar zmanjša možnost resnih poškodb ali nesreče.

4x4 pnevmatike za terenska vozila imajo unikatne karakteristike

Najboljše gume za SUV terence imajo samosvoje karakteristike. Praviloma so na voljo naslednje gume 4x4 off road:

- Gume za cestni teren (H / T), zasnovane za 90% cestno in 10% vožnjo izven cest (t.i. »offroad« vožnjo)

- Vseterenske gume (A / T), zasnovane za 60% vožnjo po cesti in 40% vožnjo izven cest

- Gume za blatni teren (M / T), zasnovane za 15% vožnjo po cesti in 85% vožnji izven cest

Vsota denarja, ki ga boste odšteli za terenske gume 4x4, je odvisna od namena uporabe in vaših preferenc. V primeru, da iščete gume za 4x4 vozila, s katerimi se boste vozili pretežno po običajnih cestnih površinah, so 4x4 gume za cestni teren prav gotovo odlična izbira.

Off road gume so odpornejše kot običajne gume

V primerjavi z običajnimi avtomobilskimi pnevmatikami, so gume za terence 4x4 bolj robustne in odporne. Gume za terenska vozila so na voljo v obliki letnih, zimskih in celoletnih modelov. Priporočeno je, da jih izbirate glede na najbolj pogost namen uporabe. Vozila SUV (športno gospodarska vozila) so najbolj pogosto opremljena s terenskimi pnevmatikami. Dandanes so na voljo po izjemno razumnih cenah.

Gume off road imajo različne lastnosti

Terenske gume 4x4 off road so optimizirane za različne aplikacije glede na proizvajalca. Na primer, Continental daje večjo prednost akvaplaningu, Goodyear se osredotoča na zanesljivost in vsestransko uporabnost, Dunlop pa se opira na prefinjeno obliko tekalne površine. Vsi proizvajalci imajo isti cilj: ustvarjanje intenzivne in varne izkušnje vožnje ne glede na teren ali vremenske pogoje. Terenske off road pnevmatike imajo oznako M+S. Lahko se namestijo kot zimske pnevmatike na druge modele kot je SUV. V tem primeru so terenske pnevmatike mišljene kot zimske pnevmatike in jih morate poleti zamenjati z normalnimi letnimi pnevmatikami.

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 6745
prikaži več 20
od 6745
Ist eine bezahlte Anzeige

Vodilni proizvajalci off road pnevmatik

Vodilni proizvajalci terenskih pnevmatik za vozila SUV so Continental, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Pirelli in Hankook. Vsako leto se na trgu predstavijo novi modeli terenskih pnevmatik za SUV s čimer navdušijo kupce s svojo vsestranskostjo in z dejstvom, da jih je mogoče kupiti po razumnih cenah. Terenske gume 4x4 so postale vedno bolj individualne in jih je mogoče zlahka prilagoditi potrebam vožnje potrošnikov. Dobro ohranjene rabljene terenske pnevmatike je prav tako mogoče nabaviti. Menjava vrste off road pnevmatik ne bi smel biti prevelik finančni zalogaj. Zato je vredno pregledati ponudbo različnih proizvajalcev. Lahko primerjate ustrezne ponudbe in izberete najboljše modele za vaše potrebe. Pnevmatike je potrebno redno pregledovati za prisotnost poškodb. Zaradi surovega terena lahko terenske gume 4x4 izpostavimo preveliki količini upora, kar povzroči škodo na tekalni površini ali na zunanjosti pnevmatike. Rutinski pregledi pnevmatik zagotavljajo varno vožnjo in kvalitetno izkušnjo.

Nekatere terenske off road pnevmatike prenesejo preizkušnje na različnih terenih. Če ste nagnjeni k vožnji po avtocesti, lahko prav tako kupite ustrezne terenske pnevmatike. Nakup primernih pnevmatik lahko bistveno izboljša udobje in užitek vožnje. S terenskimi pnevmatikami lahko vozite tudi po snegu in ledu do 240 km/h. To so posebne terenske pnevmatike, ki izpolnjujejo visoke zahteve voznikov s svojo izvedbo in športnim načinom vožnje. Terenske pnevmatike zagotavljajo vozniku in vsem potnikom zelo edinstveno in doživeto vožnjo. Voznik lahko bolje spremlja cestno površino in okolico, s čimer se poveča občutek neomejene vožnje.

Navzgor