Izbrani kriteriji

Pnevmatike za Motorno kolo

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje


Pokaži vse

Označevanje EU

do

Prodajalec


Dodatne Možnosti

Zasnove

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene


Pnevmatike za motorna kolesa / moto gume

Pnevmatike za motorna kolesa so na voljo za več kategorij motornih koles, obstaja pa tudi več različnih modelov. Načeloma velja, da preden lahko koristimo pozitivne lastnosti teh pnevmatik, je zahtevana določena delovna temperatura. Na splošno velja, da pnevmatike za motocikle z mehkimi gumijastimi mešanicami potrebujejo višje temperature, kot tiste z močnimi gumijastimi mešanicami. Zato je doseganje najboljše delovne temperature moto pnevmatike vedno odvisno od njene konstrukcije. Da lahko konsistentno dosegamo ustrezno delovno temperaturo pnevmatik, se jih lahko razbije ali obdeluje.

Gumijasta mešanica je ključnega pomena pri pnevmatikah motornih koles in motociklov

Pri razbijanju ali obdelavi so strukture poravnane v ustrezni gumi motornih koles. To vodi k razvoju specifičnih lastnosti, ki veljajo za pnevmatike moto kategorije, vendar se le-te lahko razlikujejo pri različnih modelih. Vplivni faktorji vključujejo zavorne zmogljivosti, agilnost, vleko, stabilnost v ovinkih, natančnost krmiljenja, kotalni upor, oprijem v mrazu, oprijem v vročini in stabilnost med vožnjo. Načeloma velja, da gume moto kategorije potrebujejo 210 km, da se dodobra prilagodijo. Treba je opozoriti, da lahko v hladnejšem vremenu traja precej dlje, da motocikel doseže ustrezno delovno temperaturo. Čas za doseganje delovne temperature in optimalne višine običajno neposredno določi proizvajalec ali dobavitelj, ki skrbi za motorne gume. Vendar pa je to le približek – za različne moto gume lahko veljalo različna pravila. Varno vožnjo z moto gumami je moč zagotoviti, ko se temperature preverjajo in nadzorujejo v vnaprej-določenih obdobjih. Šele potem je mogoče ugotoviti, ali je delovna temperatura dejansko bila dosežena. Vedno je treba imeti v mislih, da so najbolj poceni moto gume in tiste, ki niso bile dovolj prilagojene, lahko smrtno nevarne. Takšne pnevmatike pogosto povzročijo nepredvidljivo izguba nadzora nad vodljivostjo motocikla.

Gume za motor je potrebno označevati po mednarodnih standardih

V zadnjih letih so označene gume za motor postale mednarodni standard. Gume za motor so v modernih časih označene v skladu z japonskim standardom pnevmatik JATMA. Na strani pnevmatik najdete vrsto številk in črk, ki zagotavljajo informacije o največji obremenitvi, datumu proizvodnje, premeru platišča (npr. 16 palcev), vrsti konstrukcije in hitrosti ter višini in širini pnevmatik.

Moto pnevmatike vsebujejo kodo, ki jo je moč enostavno razvozlati

Koda pnevmatik se odčitava od leve proti desni strani, označena je s pomočjo posebnih etiket in jo je moč enostavno razvozlati. Če želite primerjati pnevmatike za motorje, mora biti jasno, katere dimenzije so primerne za vaš model. Isto velja za avtomobilske pnevmatike. Če želite kupiti moto gume poceni, si lahko pri tem pomagate s spletnimi primerjalniki cen, ki vas bodo po hitri in enostavni poti pripeljali do želenih rezultatov. 

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 4422
prikaži več 20
od 4422
Ist eine bezahlte Anzeige
Navzgor