Izbrani kriteriji

Zimske pnevmatike za avto

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje

Pokaži vse

Označevanje EU


do

Prodajalec

Dodatne Možnosti

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene

Najboljše zimske gume zagotavljajo varnost na cesti

Večina ljudi opravi nakup zimskih pnevmatik z namenom, da zadosti predpisom in zahtevam lokalne zakonodaje. Vsekakor pa zimske avto gume bistveno doprinesejo k temu, kako zanesljivo se bo vaše vozilo obnašalo v zimskih razmerah.

Kdaj je čas za zimske gume?

Pnevmatike zimske kategorije ne pridejo v poštev zgolj takrat, ko je zunaj sneg – primerne so namreč tudi za vožnjo v mrazu, saj pripomorejo k varnosti vseh udeležencev v prometu. Zimska pnevmatika je primerna izbira za vaše vozilo, če pričakujete, da se bodo temperature spustile pod 7 stopinj Celzija. Kdaj morate namestiti zimske gume? V Sloveniji je uradno predpisana uporaba zimskih gum v obdobju med 15. novembrom in 15. marcem.

V čem se zimske pnevmatike razlikujejo od poletnih?

Načeloma se zimska guma ne strjuje v mrazu, na kar so občutljive poletne gume. Zaradi tega jih je potrebno v zimskem obdobju zamenjati, da zadostimo predpisom, pa tudi zaradi večje varnosti med vožnjo. V primerjavi s poletnimi pnevmatikami, imajo zimske pnevmatike večjo globino. Ko iščete dobre zimske gume, morate upoštevati, da imajo ugledne znamke boljši oprijem na cesti, kar vam omogoča boljšo vodljivost vozila, prav tako pa hitrejše in varnejše zaviranje. Prav tako so zimske pnevmatike bolj prilagojene na vodo, ki se lahko včasih zadržuje na cestnih površinah.

Zakaj odsvetujemo rabo zimskih pnevmatik med poletnim časom?

Raba zimskih gum med poletjem se zdi na prvi pogled izvrstna ideja; ni se potrebno ukvarjati s servisi za menjavo, privarčujete čas in denar, itd., vendar je realnost malenkost drugačna. Pri tem je odločilnega pomena cena zimskih gum – le-te se namreč hitreje obrabljajo, če jih uporabljate med poletnim časom. Upoštevati morate tudi, da se boste morali soočati z večjim kopičenjem dežja, čemur so poletne gume zagotovo bolj prilagojene. Zimske gume prav tako niso najboljša izbira za segret beton, ki ga boste med poletnim časom pogosto srečevali.

Med zimo je uporaba letnih pnevmatik odsvetovana

Med zimo se boste soočali z različnimi cestnimi razmerami, katere med poletjem ni moč zaslediti (ali pa so izjemno redke). To vključuje sneg, led, plundro, poledico, itd. Tako poceni zimske pnevmatike kot tiste malo dražje so bile zasnovane prav za njih, vi pa se boste lahko v vašem vozilu počutili varne in samozavestne pri spopadanju z vsemi prometnimi izzivi, na katere boste naleteli med zimo.

Poceni zimske gume

Ko si ogledujete cenik zimskih pnevmatik, boste pogosto opazili poceni zimske pnevmatike, ki v svojem cenovnem rangu nudijo ogromno. A vendar ne iščite najcenejše zimske gume, saj so le-te pogosto slabe kvalitete, hkrati pa ogrožajo vašo varnost v prometu.

Nakup zimskih gum v Sloveniji

Ko kupujete gume zimske kategorije, ne glejte le na cene zimskih pnevmatik, temveč dajajte prednost razpoznavnim blagovnim znamkam. Le-te se namreč najpogosteje izkažejo za dobro izbiro. Primeri kvalitetnih blagovnih znamk: Dunlop, Bridgestone… 

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 5432
prikaži več 20
od 5432
Ist eine bezahlte Anzeige