Izbrani kriteriji

Zimske pnevmatike za avto

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje


Pokaži vse

Označevanje EU

do

Prodajalec


Dodatne Možnosti

Zasnove

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene


Najboljše zimske gume zagotavljajo varnost na cesti

Večina ljudi opravi nakup zimskih pnevmatik z namenom, da zadosti predpisom in zahtevam lokalne zakonodaje. Vsekakor pa zimske avto gume bistveno doprinesejo k temu, kako zanesljivo se bo vaše vozilo obnašalo v zimskih razmerah.

Kdaj je čas za zimske gume?

Pnevmatike zimske kategorije ne pridejo v poštev zgolj takrat, ko je zunaj sneg – primerne so namreč tudi za vožnjo v mrazu, saj pripomorejo k varnosti vseh udeležencev v prometu. Zimska pnevmatika je primerna izbira za vaše vozilo, če pričakujete, da se bodo temperature spustile pod 7 stopinj Celzija. Kdaj morate namestiti zimske gume? V Sloveniji je uradno predpisana uporaba zimskih gum v obdobju med 15. novembrom in 15. marcem.

V čem se zimske pnevmatike razlikujejo od poletnih?

Načeloma se zimska guma ne strjuje v mrazu, na kar so občutljive poletne gume. Zaradi tega jih je potrebno v zimskem obdobju zamenjati, da zadostimo predpisom, pa tudi zaradi večje varnosti med vožnjo. V primerjavi s poletnimi pnevmatikami, imajo zimske pnevmatike večjo globino. Ko iščete dobre zimske gume, morate upoštevati, da imajo ugledne znamke boljši oprijem na cesti, kar vam omogoča boljšo vodljivost vozila, prav tako pa hitrejše in varnejše zaviranje. Prav tako so zimske pnevmatike bolj prilagojene na vodo, ki se lahko včasih zadržuje na cestnih površinah.

Zakaj odsvetujemo rabo zimskih pnevmatik med poletnim časom?

Raba zimskih gum med poletjem se zdi na prvi pogled izvrstna ideja; ni se potrebno ukvarjati s servisi za menjavo, privarčujete čas in denar, itd., vendar je realnost malenkost drugačna. Pri tem je odločilnega pomena cena zimskih gum – le-te se namreč hitreje obrabljajo, če jih uporabljate med poletnim časom. Upoštevati morate tudi, da se boste morali soočati z večjim kopičenjem dežja, čemur so poletne gume zagotovo bolj prilagojene. Zimske gume prav tako niso najboljša izbira za segret beton, ki ga boste med poletnim časom pogosto srečevali.

Med zimo je uporaba letnih pnevmatik odsvetovana

Med zimo se boste soočali z različnimi cestnimi razmerami, katere med poletjem ni moč zaslediti (ali pa so izjemno redke). To vključuje sneg, led, plundro, poledico, itd. Tako poceni zimske pnevmatike kot tiste malo dražje so bile zasnovane prav za njih, vi pa se boste lahko v vašem vozilu počutili varne in samozavestne pri spopadanju z vsemi prometnimi izzivi, na katere boste naleteli med zimo.

Poceni zimske gume

Ko si ogledujete cenik zimskih pnevmatik, boste pogosto opazili poceni zimske pnevmatike, ki v svojem cenovnem rangu nudijo ogromno. A vendar ne iščite najcenejše zimske gume, saj so le-te pogosto slabe kvalitete, hkrati pa ogrožajo vašo varnost v prometu.

Nakup zimskih gum v Sloveniji

Ko kupujete gume zimske kategorije, ne glejte le na cene zimskih pnevmatik, temveč dajajte prednost razpoznavnim blagovnim znamkam. Le-te se namreč najpogosteje izkažejo za dobro izbiro. Primeri kvalitetnih blagovnih znamk: Dunlop, Bridgestone… 

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 5797
prikaži več 20
od 5797
Ist eine bezahlte Anzeige

Vsak voznik avtomobila bi moral imeti nameščene zimske pnevmatike pred zimskim časom preden se razmere poslabšajo. Na spletu je na izbiro široka paleta zimskih pnevmatik številnih dobaviteljev, največkrat dosti bolj poceni kot v trgovinah.

Značilnosti zimskih pnevmatik

Zimske pnevmatike so izdelane za zasnežena področja in vetrovne cstne razmere. Posebna guma zagotavlja, da ostane pnevmatika fleksibilna tudi pri nizkih temperaturah.

Pri zimski pnevmatiki imajo tekalne površine normalen profil kot letne pnevmatike, vendar s posebnim dizajnom lopatice in vlečenja za optimalne vodljive lastnosti. Globoki lističasti profili se dobro obnesejo v mehkem snegu. Plavuti tudi omogočajo izjemeno vleko (gonilni prenos), z odprtim napredkom. Zimskih pnevmatik ne smete uporabljati poleti, kajti tedaj je zaradi vročino obraba večja. Poleg tega je priporočljivo, da pregledate rezultate testiranj blagovnig znamk proizvajalcev, kajti te razkrivajo prednosti in slabosti izdelkov in olajšajo odločitev pri nakupu.

Zadnji rezultati testiranj vodilnih proizvajalcev zimskih pnevmatik

Med preskusom zimskih pnevmatik ADACa leta 2011 so imele znamke Continental, Dunlop, Michelin and Goodyear vedno dobre ocene. "Continental ContiWinterContact TS800" je bila na prvem mestu - z vrhunsko oceno za vožnjo v snegu in nizko porabo goriva. Sledila ji je "Michelin Alpin A4". Ta zimska pnevmatika je idealna, če vozite po ledeni cesti. Tretje mesto je zasedla "Dunlop SP Winter Response" - pnevmatika, ki ima zelo dobre vse varnostno povezane točke. Vrh v mokrih pogojih pa je dosegla pnevmatika "Goodyear Ultra Grip 8".

Ko kupujete zimske pnevmatike, morate zaradi varnosti vedno upoštevati kakovostno znamko.

Navzgor