Izbrani kriteriji

Letne pnevmatike za avto

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje


Pokaži vse

Označevanje EU

do

Prodajalec


Dodatne Možnosti

Zasnove

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene


Ko kupujete letne pnevmatike, upoštevajte nasvete za pameten nakup

Ko izbirate gume za avto, se morate držati določenih smernic. Kupci ponavadi želijo kupiti letne gume ugodno, pri tem pa pozabljajo, da cena ni edini faktor, ki naj vpliva na odločitev. Stvari se morate lotiti na drugačen način – ko preverjate, kakšna je cena letnih gum, morate paziti tudi na ostale faktorje kot npr. varnost in zanesljivost na cesti, porabo goriva, itd. Konec koncev je pameten nakup letnih pnevmatik nekaj, kar je lahko odločilnega pomena v primeru zapletene situacije na cesti.

Če so določene avto gume letne oznake, to samo po sebi ne zagotavlja njihove kakovosti in primernosti za rabo na terenu

Ko izbirate najboljše letne gume, morate upoštevati, da tudi nakup široko razpoznavne znamke ne zagotavlja kakovosti. Od izbrane vrste gum je odvisno, kako se bodo le-te obnašale v različnih vremenskih razmerah. Letne avto gume še zdaleč niso popolne, vendar je v svetu gum popolnost oz. prilagojenost na vse možne razmere – vsaj v praksi – nedosegljiv ideal. Iz tega razloga se proizvajalci gum večinoma odločajo za ponudbo gum, ki zagotavljajo nekakšno ravnovesje med ceno in zanesljivostjo, hkrati pa nudijo karseda prilagojeno funkcionalnost za različne vremenske razmere.

Različne letne gume so prilagojene za različne vremenske razmere

Pnevmatike letne kategorije lahko imajo različne lastnosti; ene so bolj prilagojene na mraz, druge pa se boljše obnesejo v toplejših vremenskih razmerah. Imajo različne lastnosti akvaplaninga, povzoračjo različne količine hrupa, razlikuje pa se lahko tudi njihova obraba. Zaradi tega najcenejše letne gume niso nujno tudi najboljše (včasih se je potrebno posvetovati s strokovnjakom). Vsekakor pa morate pri nakupu letnih pnevmatik paziti tudi na spreminjajoče-se vremenske razmere.

Poceni letne gume niso nujno tudi najprimernejša izbira za vaš avtomobil

Glede na to, da letne pnevmatike ugodno vplivajo na obnašanje avtomobila na cestnih površinah, se ni za čuditi, da jih večina voznikov uporablja kar dve tretjini letnega časa. A vendar je prodaja letnih pnevmatik večinoma v porastu med poletnim časom – med zimo so zimske pnevmatike zagotovo boljša izbira, saj so bolj prilagojene vladajočim razmeram. Gume letne kategorije niso niti približno tako prilagojene zimskim razmeram, da bi lahko zagotavljale primerljive rezultate (v Sloveniji je v veljavi zakonodaja, ki med zimskim časom omejuje rabo letnih pnevmatik). To še posebej velja za večino poceni letnih gum. Razlika v funckionalnosti je precej občutna, ko se temperature spustijo pod 7 stopinj Celzija.

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 13406
prikaži več 20
od 13406
Ist eine bezahlte Anzeige

Pameten nakup letnih pnevmatik zahteva svoj čas

Poceni letne pnevmatike so dobra izbira, a le, če veste, kateri faktorji vplivajo na njihovo vrednost. Zato pameten nakup letnih pnevmatik zahteva čas in določeno merico znanja. Vendar pa je vsaka minuta, ki jo vložite v raziskavo, tega vredna, saj boste le na tak način lahko poiskali prav tiste pnevmatike, ki nudijo kar največjo merico ugodnosti za vaš denar. Pri tem vam bo v pomoč naš napreden iskalnik, s pomočjo katerega boste lahko odkrili najboljše letne pnevmatike po najbolj ugodnih cenah. 

Eden najbolj pomembnih vidikov za varno in udobno vožnjo so letne pnevmatike, ki imajo dobre vrednosti zmogljivosti za osebne avtomobile. Pnevmatike morajo vzdržali visoke obremenitve, prispevati k nizki porabi goriva in zagotavljati udobno vožnjo na vsaki cesti.

Dobro kvalitetna letna pnevmatika naj ne bi bila draga, zagotavljati bo morala potrebno vlečno silo na toplih, suhih površinah, kajti pnevmatika se pri vožnji segreje in zato se bolj oprijema podlage, s tem pa omogoča boljši nadzor in vodljivost v zavojih.

Kdaj morate namestiti letne pnevmatike? Pravilo palca je, da namestimo letne pnevmatike okrog Velike noči.

Večina proizvajalcev izdeluje letne pnevmatike v vseh velikostih, cenah in razredih zmogljivosti.

Ali je lahko letna pnevmatika poceni in ima kljub temu dobre lastnosti?

Avtomobilske pnevmatike, ki so na voljo na evropskem tržišču, morajo biti predhodno pregledane in odobrenes strogim nadzorom kakovosti. Tudi prototipi pnevmatik so podvrženi strogim testiranjem, preden jih začnejo izdelovati. Ta proces zagotavlja najvišjo kvaliteto.

Poleg tega, je danes tržišče po svetu zelo konkurenčno, kar pomeni, da lahko motoristi kupijo pnevmatike zelo poceni z vidoko kakovostjo. To je dobra novica za vse, ki želijo poleti varnost in udobje na cesti v okviru njihovega proračuna.

Za osebne avtomobile lahko uporabite poljubno število portalov za primerjavo,hitro, enostavno in varno, če kupujete letne pnevmatike.

Kakšna mora biti dobra letna pnevmatika

Naj bo to Goodyear, Pirelli, Michelin and Continental, vse temeljijo na najnovejših in najbolj varnih tehnologijah pri proizvodnji pnevmatik za osebne avtomobile, držati pa se morajo določenih pravil, če želijo prestati nadzor kakovosti, da bi prišle njihove pnevmatike na tržišče. Posebnega pomena pri kakovosti in spretnosti letnih pnevmatik je material, iz katerega so pnevmatike narejene. To omogoča dobro zmogljivost pri visokih temperaturah. Prav tako je to tudi razlog, zakaj se letne pnevmatike obrabljajo bolj počasi pri visokih hitrostih, kot je to v primeru zzimskimi pnevmatikami.

Navzgor