Izbrani kriteriji

Letne pnevmatike za avto

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje

Pokaži vse

Označevanje EU


do

Prodajalec

Dodatne Možnosti

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene

Ko kupujete letne pnevmatike, upoštevajte nasvete za pameten nakup

Ko izbirate gume za avto, se morate držati določenih smernic. Kupci ponavadi želijo kupiti letne gume ugodno, pri tem pa pozabljajo, da cena ni edini faktor, ki naj vpliva na odločitev. Stvari se morate lotiti na drugačen način – ko preverjate, kakšna je cena letnih gum, morate paziti tudi na ostale faktorje kot npr. varnost in zanesljivost na cesti, porabo goriva, itd. Konec koncev je pameten nakup letnih pnevmatik nekaj, kar je lahko odločilnega pomena v primeru zapletene situacije na cesti.

Če so določene avto gume letne oznake, to samo po sebi ne zagotavlja njihove kakovosti in primernosti za rabo na terenu

Ko izbirate najboljše letne gume, morate upoštevati, da tudi nakup široko razpoznavne znamke ne zagotavlja kakovosti. Od izbrane vrste gum je odvisno, kako se bodo le-te obnašale v različnih vremenskih razmerah. Letne avto gume še zdaleč niso popolne, vendar je v svetu gum popolnost oz. prilagojenost na vse možne razmere – vsaj v praksi – nedosegljiv ideal. Iz tega razloga se proizvajalci gum večinoma odločajo za ponudbo gum, ki zagotavljajo nekakšno ravnovesje med ceno in zanesljivostjo, hkrati pa nudijo karseda prilagojeno funkcionalnost za različne vremenske razmere.

Različne letne gume so prilagojene za različne vremenske razmere

Pnevmatike letne kategorije lahko imajo različne lastnosti; ene so bolj prilagojene na mraz, druge pa se boljše obnesejo v toplejših vremenskih razmerah. Imajo različne lastnosti akvaplaninga, povzoračjo različne količine hrupa, razlikuje pa se lahko tudi njihova obraba. Zaradi tega najcenejše letne gume niso nujno tudi najboljše (včasih se je potrebno posvetovati s strokovnjakom). Vsekakor pa morate pri nakupu letnih pnevmatik paziti tudi na spreminjajoče-se vremenske razmere.

Poceni letne gume niso nujno tudi najprimernejša izbira za vaš avtomobil

Glede na to, da letne pnevmatike ugodno vplivajo na obnašanje avtomobila na cestnih površinah, se ni za čuditi, da jih večina voznikov uporablja kar dve tretjini letnega časa. A vendar je prodaja letnih pnevmatik večinoma v porastu med poletnim časom – med zimo so zimske pnevmatike zagotovo boljša izbira, saj so bolj prilagojene vladajočim razmeram. Gume letne kategorije niso niti približno tako prilagojene zimskim razmeram, da bi lahko zagotavljale primerljive rezultate (v Sloveniji je v veljavi zakonodaja, ki med zimskim časom omejuje rabo letnih pnevmatik). To še posebej velja za večino poceni letnih gum. Razlika v funckionalnosti je precej občutna, ko se temperature spustijo pod 7 stopinj Celzija.

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 14194
prikaži več 20
od 14194
Ist eine bezahlte Anzeige

Pameten nakup letnih pnevmatik zahteva svoj čas

Poceni letne pnevmatike so dobra izbira, a le, če veste, kateri faktorji vplivajo na njihovo vrednost. Zato pameten nakup letnih pnevmatik zahteva čas in določeno merico znanja. Vendar pa je vsaka minuta, ki jo vložite v raziskavo, tega vredna, saj boste le na tak način lahko poiskali prav tiste pnevmatike, ki nudijo kar največjo merico ugodnosti za vaš denar. Pri tem vam bo v pomoč naš napreden iskalnik, s pomočjo katerega boste lahko odkrili najboljše letne pnevmatike po najbolj ugodnih cenah.