Izbrani kriteriji

Celoletne pnevmatike/ za vse vremenske razmere za avto

Filtriraj po:

Odpri filter

Index

Cena

do

Vžgano znamenje


Pokaži vse

Označevanje EU

do

Prodajalec


Dodatne Možnosti

Zasnove

Povprečni pregled testa

do

Kategorija cene


Ali so celoletne avtomobilske gume popolna rešitev za vse vremenske razmere?

Mnogi vozniki se odločajo za celoletne pnevmatike na podlagi prepričanja, da so odlična rešitev za najrazličnejše vremenske razmere. Na splošno je celoletna pnevmatika primerna izbira za krajša obdobja snega, ko je mokro in mrzlo, prav tako pa so učinkovite na suhih cestnih površinah. Gume celoletne kategorije so bile podvržene številnim preizkusom zmogljivosti, kjer se je pokazalo, da dosegajo primerljive rezultate z zimskimi in poletnimi gumami.

Celoletne pnevmatike so prilagojene raznolikim vremenskim razmeram

Kljub temu, da so celoletne gume prilagojene raznolikim vremenskim razmeram, so številni vozniki mnenja, da je za dolga obdobja snega vseeno priporočeno priklopiti na zimske gume. Kljub temu pa ste lahko prepričani, da vam bodo pnevmatike celoletne oznake odlično služile tudi med časom znižanih temperatur in na mokrih površinah.

Celoletne gume so primerna izbira tudi za zimske razmere

Neizprosen nalet snega je pogosto razlog, da se vozniki odločijo za menjavo gum. Preklop iz poletne na zimsko pnevmatiko se da opaziti tako v stopnji vodljivosti vozila na cesti, kot tudi v smislu varnosti. Vsekakor pa je vredno razmisliti tudi o nakupu poceni celoletnih pnevmatik, ki so odlična kombinacija cene in zmogljivosti.

Za primerjavo izberite 4 produkte:

od 2987
prikaži več 20
od 2987
Ist eine bezahlte Anzeige

Celoletne avtomobilske gume združujejo ugodno ceno z udobjem

Če menite, da boste čez leto preživeli ogromno časa na cesti, vam bodo celoletne avtomobilske gume vsekakor omogočale udobno izkušnjo. Mnogi vozniki in potniki se soočajo s težavo hrupa, ki ga povzroča vozilo, kar jim kvari užitek pri vožnji. Le-tega povzročajo različni dejavniki, vključno z vozilom. Ko razmišljate o vidiku kotalnega upora, morate pri tem upoštevati stroške, povezane s porabo goriva.

Celoletne pnevmatike so primerne za vse letne čase

Za razliko od zimskih in letnih pnevmatik, so celoletne pnevmatike primerne za vse letne čase. Neglede na vremenske razmere ali razmere, ki vladajo na cestah, bodo ustrezale prav vsem vašim potrebam. Glede na to, da celoletne gume lahko uporabljate med vsemi letnimi časi (in jih ni potrebno vsake pol leta zamenjati, kot to velja za zimske in letne gume), so zelo popularna izbira med vozniki.

Celoletne in vsevremenske pnevmatike so kompromis med letnimi in zimskimi pnevmatikami. Celoletne pnevmatike so posebej uporabne za področja, kjer je podnebje enako skozi vse leto. Celoletne pnevmatike se na snegu držijo bolje, kot letne pnevmatike. Vendar pa niso tako zmogljive in varne kot zimske pnevmatike. Poleti se malo bolj obrabijo kot letne pnevmatike. Vendar pa so proizvajalci pnevmatik naredili veliko raziskav in so ustvarili pnevmatiko, ki je dobro zmogljiva tako na snegu kot na suhih površinah. Za tiste, ki vozijo bolj pogosto in se zadržujejo večino časa v mestu, so celoletne pnevmatike dobra alternativa za običajne zimske in letne pnevmatike.

Prednosti celoletnih pnevmatik

Prednosti celoletnih pnevmatik so očitne. Ker potrebujete le en komplet pnevmatik, so stroški pri avtomobilu manjši. Potreba po dolgotrajnih spemembah pnevmatike je prav tako zmanjšana. Ta tip pnevmatike je še posebej uporabna za za ljudi, ki ne delajo veliko kilometrov in ki zamenjajo le dva kompleta pnevmatik v šestih letih. Celoletne pnevmatike so običajne v področjih, kjer redko sneži. Cena celoletnih pnevmatik je primerljiva z zimskimi ali letnimi pnevmatikami. Zato lahko na celoletnih pnevmatikah veliko prihranite. V poročilih o testiranju pa so vse vremenske pnevmatike nekje na sredini. To ni presenetljivo, ker so vsestranske in ne specialne pnevmatike. Vendar pa ostalo poročilo kaže, da so celoletne pnevmatike ustrezno zmogljive na snegu in plundri. Na suhih cestah, sta obraba pnevmatike in poraba goriva malce višja kot je to pri klasičnih letnih pnevmatikah. Zavorna razdalja in krmilna stabilnost sta nekoliko nenatančna. Vendar pa to ne vpliva dosti na varnost. Celoletne pnevmatike so dobra alternativa za tiste, ki večinoma vozijo po mestu in ki se vozijo na krajše razdalje. Celoletne pnevmatike lahko trenutno kupite tukaj po ugodnih cenah.

Celoletne pnevmatike so prevladale na trgu

Vsi vodilni proizvajalci poznajo trend. Njihov izbor zato vključuje večj modelov vse vremenskih pnevmatik. V državah kot je ZK ali Nizozemska , so takšne pnevmatike vodilne na trgu. Vendar pa so tudi v predelih Nemčije, kjer so zime z mnaj snega in kjer ni tako mrzlo, postajajo celoletne pnevmatike popularne. Zahvaljujoč nedavnim razvojem, so postale vse vremenske pnevmatike izredno konkurenčne. V nekaterih primerih so celoletne pnevmatike bolj učinkovite na zasneženih in ledenih cestah kot nekatere zimske pnevmatike. Te niso več takšen kompromis ampak bolj uresničljiva alternativa.
Celoletne pnevmatike – vsestranske. Trenutno jih lahko kupite po ugodnih cenah.

Navzgor